maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kakkuja


Kesän eka mansikkakakku tehty, ei ihan perinteinen, mutta tosi hyvänmakunen. Resepti on Kinuskikissan Vanilija-mansikkakakku, toisella koristelulla, resepti löytyy tästä. Kiilteen tein mansikka-grandista jota sävytin vielä elintarvikevärillä, toimi oikein hyvin.

Vanilija-mansikkakakku






 Täyte oli ennen hyytymistää todella löysää ja vuotikin hieman vuoan sauman kohdalta, mutta ei niinpaljoa että ois haitannu.

 

Seuraavan kerran kakkuja kokkaillessa ei ensimmäinen yritys tuottanu toivottua tulosta.. Kaveri tuli käymään ja tykätään molemmat leipoa paljon. Muistin että olin muutama päivä aiemmin nähnyt "mutakakku minuutissa" reseptin ohjeen. Tehtiin sitten sillä reseptillä ohje kaksinkertasena(resepti oli siis yhdelle hengelle) ja miltä se näytti..?

Muistuttaa enemmän mämmiä kun suklaakakkua...?

No aina ei voi onnistua ekalla kerralla.. Leipomiseen meni reilut 5min joten eikun uus resepti kehiin (tässävaiheessa syytettiin vielä ohjetta). Reseptiä lukiessa tajusin, että ekassa yrityksessä oltiin tehty olevinaan kaksinkertanen taikina, mutta nesteitä laitettiin vaan yhen taikinan verran... hups.. :)
Eikun uus yritys tulille ja minkäslaista siitä syntykään.. Aivan taivaallisen hyvä mutakakkunen jonka tekemiseen meni seuraavana päivänä tasan 7min (pakkohan se oli tehä uusiks tää mahtavuus). Samettisen pehmeää kakkua höystettynä ihanalla valuvalla suklaalla, suosittelen!

 
Naminami!





Mikäpä sen parempi tarjottava yllätysvieraille, kun vielä lämmin suussasulava "mugcake", tai itselle kun se herkkuhimo iskee ;). Pienellä koristelulla annoksesta saa entistä näyttävämmän ja tarjoilua voi kikkailla erilaisilla mukeilla, kivaa :). Reseptin löysin siis Peltotien päässä-nimiseltä sivustolta täältä, joka puolestaan oli löytänyt sen Pieni Lintu blogista täältä. Nyt laitetaan hyvä kiertoon, resepti alla :)



3 kommenttia:

  1. Kaunis ja houkutteleva !
    Minun 'erikoisalani' on reseptien pienennys ..... ja voit vain arvailla että useammin, kuin kerran käy mittavirheitä Ü!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kävit vinkkaamassa tästä postauksesta : ) Mutakakku on kyllä hurjan hyvää ja tosiaan vielä nopea tehdäkin. Aurinkoista kesän jatkoa : )

    VastaaPoista