tiistai 12. elokuuta 2014

Neitikoski+Taivalkoski+Koskenkuninkuus

Tällä viikolla tulee käytettyä aika mitä parhaimmalla tavalla. Ma-ke vietiettiin Neitikoskella junnuleirin merkeissä, jossa tänävuonna olin ohjaajan roolissa. Tiistaina piti illalla poiketa Joensuussa autokoulussa, mutta teorioiden jälkeen junalla takasin Lieksaan. Keskiviikkona aamusetin jälkeen otettiin suunnaksi Taivalkoski ja muutaman mutkan jälkeen päästiin perillekin.
Torstaina aamulla melomaan ja noh... sitten kävi vähän kipeesti ja seuraavan setit on melottu hiukan uudenlaisella melaotteella, ja särkylääkkeen voimalla.Lauantaina starttas kisat, kosken kuninkuudesta mittelöiminen. Kosken kuninkuudessa melotaan siis kolmea eri lajia: slalom, freestyle ja boatercross, kaikissa samalla kajakilla, eli yleensä freestylekajakilla. Kilpailin naisten sarjassa, koska meitä junnuja olis ollut vaan kaksi melojaa. La päivällä melottiin ensin slalom. Slalomissa koskeen on rakennettu rata joden portteja pujotellaan järjestyksessä, 2 laskua ja nopein voittaa. Omalta osalta meloin ekaa kertaa kyseistä lajia, joka näkyi, mutta tulipahan melottu, ja tuli sieltä 6.sija.
 
Taivalkoski vähällä vedellä, kosken yläpuolella on pato millä voidaan säädellä vettä sopivaksi

Illalla melottiin freestyle, kisa meni omalta osalta hyvin. Alkuerissä olin 3. finaalin jälkeen sijoitus oli 4. Tyytyväinen voi siis olla. Tärkeetä oli saada myös kisakokemusta ennen EM-kisoja. Pistemäärä ei ollu hirveän huikee, mutta pisteitä kuitenkiin :)

Reenailua ennen kisojaReissun aikana käytiin myös monta kertaa pelaamassa frisbeegolfia Taivalvaaralla, hyvää ajanvietettä melontojen välillä. Myös hyvää urheilua kiivetä laskettelukeskusken metiköissä etsimässä kiekkoa, kun se ei aina mene sinne minne haluaa. Metässä eräs meloja sai idean nähtyään kakkukuvia, että illalalhan tehdään kakku. Näin tehtiin. Brita-torttu, retkiolosuhteissa. Pohja saatin paistettua lainaamalla mökkiä, kermavaahto vatkattiin shakerissa, TOIMII, oikeesti, ei menny edes kauaa :)


Hyvä iltapala :)

Sunnuntaina kisattiin sitten viimeinen laji,boatercross. Ensin aikalaskut, sitten neljän melojan yhteislähtönä koskea alas, välierät ja finaalit, näissä myös muutama keppi kierrettävänä koskessa.

Edit, kuvia eksyi :)
B-finaalin alku oli aika tositiukka

Meidän erissä oli ainakin actionia. Alkuerässä oltiin 3 melojaa ihan peräjälkeen hontossa nurinpäin, olipahan katsojaystävällinen hiitti. Ei meidän B-finaalikaan hunoks jäänyt. Ajettiin toisen melojan kanssa ihan peräjälkeen ylähonton yli ja vähän kolistiin siinä jonka seurauksena jäin sivuttain honttoon jumiin. Siitä päästyäni toinen meloja ui  vähän minun edellä, joten tälle heitettiin köysi, joka tuli suoraan minun laskulinjalle ja sitä kierrellessä menikin seuraavan honton lasku huonosti ja otin siinäkin vähän jumia. Tässävaiheessa sain meloa jo ihan rauhakseltaan radan loppuun, muista melojista ei ollu sen suuremmin enään harmia :) Crossissa sijoituin 6.sijalle.

Ekalle hontolle asti tultiin ihan perätysten


Joka kisasta sai siis pisteitä sijoitusten mukaan jotka ynnätiin yhteen, kosken kuninkuudessa(kuningattaruudessa) sijoituin kuudenneksi . Koko kisan tuloksia näkee tarkemmin täältä.

1 kommentti: